Kürtçe istismarı!
Haber
22 Temmuz 2024 - Pazartesi 14:08 Bu haber 535 kez okundu
 
Kürtçe istismarı!
Diyarbakır'dan sonra 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyerek TSK'yı hedef alan Abdullah Zeydan'ın başkan olduğu Van'da da yollara Kürtçe uyarı yazıları eklenmeye başlandı.
Siyaset Haberi
 Kürtçe istismarı!

Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı Dem Parti yönetimindeki belediyeler, terör örgütünün talimatları doğrultusunda faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehrin merkezi olarak bilinen Ofis semtinde Gevran Caddesi’ne “önce yaya” ve “yavaş” ifadelerinin Kürtçe karşılığı olan “Peşi Peya” ve “Hedi” şeklinde yazmıştı.

Bu kez de devreye yerel seçimler öncesi ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyerek TSK’yı hedef alan Abdullah Zeydan’ın yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

ÖRGÜT TALİMATIYLA BÖLÜCÜLÜĞÜ KAŞIYORLAR

Belediyenin web sayfasından duyurulan haberde, “Van Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli noktalarındaki yollarda Kürtçe ve Türkçe uyarı yazıları ekledi. Yollarda Kürtçe yazılar yurttaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, yayaların ve araçların bulvar, cadde ve sokaklarda daha güvenli ulaşım sağlayabilmesi için yol ve kavşaklarda çizgi ve trafik işareti çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler tarafından ilk çalışma ilçenin en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'nde başlatıldı. Mehmet Efendi Caddesi'nde devam eden çalışmalarda yaya geçitlerine Türkçe ve Kürtçe “pêşî peya/önce yaya” ikonları ve “hêdî/yavaş” sembolleri yapıldı.” ifadeleri yer aldı.

TOPU HALKA ATTILAR!

 

Öte yandan yine sayfada yer alan haberde Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ulaşım Komisyonu Üyesi Öznur Evin, bu çalışmanın halktan gelen talep doğrultusunda başlatıldığını iddia ederek, çok dille belediyeciliğin gereği böylesi bir çalışma başlattıklarını kaydetti. Çok dilli çalışmaların sürücü ve yayaların dikkatini çektiğini öne süren Evin, “İnsanlar kendi dilinde uyarılarla karşılaşınca mutlu oluyorlar. Ayrıca bu yöntemin kurallara uyma konusunda daha etkili olacağını düşünüyoruz. Kentin tüm noktalarında bu çalışmayı sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Kürtçe, istismarı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı